't Brakenkerkje

Nieuwjaarsconcert 2020Nieuwjaarsconcert door Lisa Franken

Al sinds haar vijfde jaar speelt Lisa Franken cello en piano.
Zij bezocht gerenommeerde conservatoria zoals de Musikhochschule in Keulen, het Conservatorium van Maastricht en het Koninklijk Conservatorium in Brussel.
Haar opleidingen op deze conservatoria sloot zij cum laude af met een Master of Music. Bovendien volgde zij voor de cello aanvullende opleidingen aan de bekende Tibor Varga Academie te Sion (Zwitserland) en de Kronberg Academy te Kronberg (Duitsland). Verder volgde zij piano masterclasses aan de Salzburger Mozarteum Sommerakademie.
Zij won voor haar piano- en haar cellospel talrijke prijzen op internationale concoursen in zowel solo- als kamermuziek.Sinds 1999 is zij met beide instrumenten actief als soliste (ook met orkest) en als kamermusicus. In 2013 was zij plaatsvervangend solocellist bij het orkest van Aken. Als soliste trad Lisa op in diverse West-Europese steden en in Rusland.
Vanaf 2016 is zij docente voor hoofdvak violoncello aan der gerenommeerde Anton-Rubinstein-Akademie in Düsseldorf.
De in Nederland wonende musicus wisselt tijdens het concert de instrumenten af. Op het programma staan werken van verschillende componisten van barok tot hedendaags.

Een totaal overzicht van ons programma vindt u op https://www.concertcheck.nl