't Brakenkerkje

Erkels hoop

In zijn lezing met muziek Vrijheid van denken en doen neemt Erkel zijn publiek mee naar zijn ontvoering in Dagestan waar moslimrebellen hem 607 dagen gijzelden toen hij daar werkte voor Artsen zonder Grenzen.
Erkel vertelt op indrukwekkende manier over zijn tijd in kelders, schuilplaatsen onder de grond en ritjes in kofferbakken naar onbestemde locaties.
20 maanden zag hij alleen mannen in maskers en verkeerde hij letterlijk tussen leven en dood. Zijn verhaal gaat niet alleen over verdriet en ellende maar ook hoe hij zichzelf hervond en opstond om zijn situatie te verbeteren. Hij bokste met een van zijn ontvoerders, leerde ze dank je wel en alsjeblieft zeggen en gaf hun seksuele voorlichting.
Tijdens zijn ontvoering speelde Arjan veel liedjes af in zijn hoofd. Deze gaven hem steun en troost.
Gevangenisnummers zoals Green Green Grass of home van Tom Jones en Folsom Prison Blues en San Quentin van Johnny Cash maakte hem sterker en hielpen hem volhouden.
Oerendhard werd zijn lijflied nadat zijn ontvoerders dit meezongen.
Erkel keek uit om vrij te komen en weer oerendhard door te gaan met zijn leven.
Jan Wilm Tolkamp, de laatste gitarist van de band Normaal begeleidt  Erkel. Arjan en Jan Wilm houden het publiek vast met hun voorstelling.
Het is een inspirerend verhaal en tevens een metafoor over omgaan met verandering en vrijheid van keuze.


Een totaal overzicht van ons programma vindt u op https://www.concertcheck.nl

Reserveren? KLIK HIER