't Brakenkerkje

RiddlesRiddles   Lachen tussen de tranen door   

Ergens in de loop van 2017 vonden een aantal muzikanten elkaar om Ierse muziek te gaan maken. Fris van de lever, want geen van hen had enige ervaring op dat gebied. Het eerste echte optreden vond plaats in Het oude Gemaal in Heerhugowaard ter gelegenheid van de opening daarvan na een grote verbouwing, Sindsdien heeft Riddles een tour gemaakt door West Friesland met optredens in onder andere Sint Pancras, Ursem, Heerhugowaard, De Goorn en Spierdijk.  

 De mannen van Riddles brengen met hun zessen om precies te zijn vierhonderdenveertig jaar levenservaring mee en voor een groot deel is dat inclusief muzikale ervaring. Nog steeds zijn zij op vele fronten actief, van fanfare tot dweilorkest, van oude stijl jazz tot coverband. De invloeden daarvan zijn terug te horen in de muziek van Riddles.   

 Ierse liedjes vertellen een verhaal, ge├źnt op de Ierse geschiedenis. Over oorlog, armoede, heimwee, zeevaart, maar natuurlijk ook over liefde, helden en legendes. 

Ierse liedjes bevatten dan ook veelal alle ellende die een mens maar kan overkomen, treurigheid ten top, maar op de een of andere manier roepen zij juist een sfeer van vrolijkheid op. Concerten van Riddles worden dan ook al gauw een feestje.


Reserveren? KLIK HIER

Een totaal overzicht van ons programma vindt u op https://www.concertcheck.nl


Terug naar programmaoverzicht